Handgemaakte, unieke dekens

Bij Elliz in Company maken we unieke dekens: geen enkele deken is hetzelfde, doordat we werken met gebruikte materialen. Dat kunnen oude plunjebalen zijn, of oude spijkerbroeken, maar ook gordijnen en kleding. We kunnen altijd materiaal gebruiken, dus we komen graag in contact met mensen die materialen aan ons willen afstaan!
U kunt bij ons een deken naar wens laten maken, óf een deken in onze winkel kopen. De winkel is 5 dagen per week geopend, maandag t/m vrijdag, van 09:00 – 16:00.

 

Technieken

In ons naaiatelier hebben we de beschikking over diverse naaimachines en lockmachines. Maar ook een industriële naaimachine. Daarnaast werken we met een weefgetouw, en breien, haken en vilten we. Doordat we diverse technieken kunnen toepassen, kunnen we bijzondere producten maken!

Van de spijkerbroeken die we inzamelen, maken we patchworkstof. Deze stof gebruiken we voor het maken van de dekens, kussens en de krukjes. Het patchwork wordt ook van andere stoffen gemaakt. Het vergt oefening om vierkanten allemaal gelijk te knippen en ze vervolgens precies op de hoeken aan elkaar te stikken. Dit lukt niet altijd in één keer. Wij vinden het eigenlijk wel charmant en het maakt zichtbaar dat hier geleerd en gewerkt wordt.

 

Hergebruik van materialen

Voor de dekens gebruiken we bij voorkeur gerecyclede materialen, zoals gebruikte kleding en restpartijen stof. We werken samen met de kringloop maar krijgen ook materiaal van particulieren en bedrijven. Op deze manier krijgt heel veel afgedankt materiaal een nieuwe bestemming!

 

Dekens op maat

Deken op maat sociaal naaiatelierWinkeliers, ontwerpers en bedrijven die op zoek zijn naar mooie, handgemaakte dekens met een sociaal en duurzaam verhaal, kunnen terecht bij Elliz in Company. Bijzondere dekens voor een duurzame winkel? Een sociaal kerstpakket voor de werknemers? Dekens voor een sociaal project? Vertel ons wat je wilt, dan bespreken we wat Elliz in Company kan betekenen!

 

 

 

Herinneringsdekens en -kussens

Elliz in Company maakt ook herinneringsdekens en -kussens. Kleding en andere stoffen die herinneren aan een overledene, worden verwerkt in een deken of kussen. Een ‘deken met een verhaal’ dus! Dat maakt elke deken een tastbare herinnering aan een dierbare. lees meer over herinneringsdekens

 

Super-warme-deken-project

In 2017 hebben we bij Elliz in Company het super-warme-deken-project opgestart. Jong en oud, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen hebben lapjes gebreid van 30 bij 30 cm, en van al die lapjes hebben we meer dan 40 dekens gemaakt. Die dekens zijn geveild voor kinderen die een warme deken kunnen gebruiken, waar ook ter wereld. Een prachtig project, waarin ontmoeten, samen doen en creatief bezig zijn samen zijn gekomen in prachtige, unieke dekens!
lees meer over het super-warme-deken-project