Bommelerwaardse breisters maakten afgelopen jaar meer dan 100 ‘jingleSokken’ na een oproep van Elliz in Company in december 2020. Met veel liefde en creativiteit breiden of haakten dames grote gekleurde sokken voor aan de schouw. Op vrijdag 24 december gaf de Voedselbank Bommelerwaard de sokken mee in de voedselpakketten die zij wekelijks uitreikt.

Breien voor een ander

Het idee voor het breien van jingleSokken ontstond vorig jaar tijdens de lockdown door COVID. Als gevolg daarvan zaten mensen (eenzaam) thuis. Met dit project hoopte Elliz in Company mensen te activeren en iets voor een ander te laten betekenen. Breien vanuit huis en betrokken zijn bij de medemens door iets moois te maken om weg te geven.

Tussen de breisters ontstonden waardevolle contacten. Zo leerde een van de breisters van haar oudere buurvrouw hoe ze een jingleSok maakt. Met het uitdelen van de sokken via de Voedselbank Bommelerwaard leggen we nu ook de verbinding tussen de breisters en ontvangers.

Voedselbank

Elliz in Company vond in de Voedselbank Bommelerwaard een dankbare ontvanger voor de sokken. De jingleSok is een mooie aanvulling op het voedselpakket dat de dag voor kerst werd uitgereikt. Met dit warme gebaar wenst Elliz in Company namens inwoners van de Bommelerwaard de mensen die een voedselpakket krijgen fijne feestdagen.