Fiets + Techniek

Bij Elliz in Company Fiets + Techniek werken mensen aan fietsen én aan zichzelf!

Elliz in Company - Fiets + Techniek

Onze werkplaats en winkel

Bij de werkplaats Fiets + Techniek kunnen deelnemers en vrijwilligers terecht die interesse hebben in techniek. Hierbij is het niet persé van belang of iemand al achtergrond en/of kennis van techniek heeft, iedereen is welkom.
Er liggen mogelijkheden om gewoon een praatje te maken, iets te leren of misschien zelfs iets te doen, belangrijkste is dat iemand zich hier op z’n gemak voelt. 

Op de werkplaats is het mogelijk om kennis te maken met Techniek en wordt er begeleiding geboden bij het repareren/herstellen van fietsen. De fietsen blijven daarmee in omloop en dragen bij aan het invullen van de behoefte aan tweedehands (gebruikte) fietsen. Naast het sociaal maatschappelijke belang van de werkplaats draagt EiC op deze manier bij aan duurzaamheid.

Reitegratie werkplaats stoffentafel

’’Loop gewoon even binnen, ook als dat spannend is!’’

Wie werken er bij Elliz in Company Fiets + Techniek?

Iedereen die geïnteresseerd is in techniek en het leuk vindt om samen met anderen te werken aan het opknappen van fietsen is van harte welkom.

Voor mensen die op zoek zijn naar werk bieden we in samenwerking met andere partijen daarvoor ontwikkelde trajecten aan. Je kunt daarvoor contact opnemen via telefoon of email.

Reitegratie werkplaats stoffentafel
MAD Fiets by Elliz In Company

Van zwerffietsen naar M.A.D-Fietsen

Een aantal keer per jaar verzamelt de gemeente alle fietsen die ”rondzwerven”. Deze fietsen worden verzameld op de gemeentewerf. Eigenaren die op zoek zijn naar hun fiets kunnen 3 maanden lang hun fiets ophalen bij de gemeente. Daarna worden de fietsen eigendom van de gemeente. Elliz in Company geeft deze fietsen een nieuw leven (Manufactured And Designed M.A.D.). Op de werkplaats worden ze met liefde en aandacht opgeknapt en verkocht.

Leren en werken

Elliz in Company Fiets + Techniek biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier technische (praktijk) kennis op te doen en te ervaren of hierin je interesse gewekt is. Van daaruit kunnen wij samen met jou kijken of en welke mogelijkheden er liggen op het gebied van scholing of opleiding dat aansluit op jouw vaardigheden en affiniteit. Dit kan bijvoorbeeld in de richting van een opleiding tot fietsenmaker of een andere technisch gerichte opleiding. Bij voldoende motivatie, vaardigheden en technisch inzicht kan Elliz in Company samen met jou kijken naar mogelijkheden in de vorm van een leerwerktraject.

Reitegratie werkplaats stoffentafel

’’Er is een tekort aan fietsenmakers in Nederland!’’

Samen op weg naar werk

Niet alleen binnen de fietsbranche maar ook binnen andere branches zijn bedrijven op zoek naar mensen met twee technische rechterhandjes.

Elliz in Company Fiets + Techniek werkt graag samen met bedrijven in de Bommelerwaard. Met fietsenmakers wisselen we bijvoorbeeld fietsen, kennis en materialen uit. Maar ook kijken we naar doorstroommogelijkheden voor deelnemers die bij ons aan de slag zijn.

Wil je in de techniek werken maar weet je nog niet of het iets voor je is?

Of wil je wel graag aan het werk maar is het nu nog een stap te ver?

Ben je helemaal klaar met school en wil je kijken of werken in de techniek iets voor je is?

Meld je dan aan voor een traject bij Elliz in Company. Samen gaan we aan de slag om te kijken of werken in de techniek iets voor je is. Bel of stuur ons een mail.

Reitegratie werkplaats stoffentafel

Verkoop, verhuur e.a.

Achter de schermen zijn we bezig met het opstarten van activiteiten zoals de verkoop en verhuur van fietsen en ook deelname aan initiatieven zoals bijvoorbeeld het ANWB kinderfietsenplan. Zodra hierover meer bekend, zullen we dat aankondigen op de website.

Reitegratie werkplaats stoffentafel