Herinneringsdekens

Heeft u een dierbare verloren?
Het verdriet kunnen we niet wegnemen, maar een tastbare herinnering kan veel troost bieden.
Daarom maken we bij Elliz in Company herinneringsdekens.

Kleding verwerken in een herinneringsdeken

Kleding van de overledene kunt u weggeven, of naar de kringloop brengen. De meeste mensen vinden dat heel moeilijk en stellen dat moment zo lang mogelijk uit. Zo blijft de kleding vaak lange tijd liggen. U kunt het nog jaren in de kast laten liggen, óf u laat er een mooie (troost)deken van maken!
Bijvoorbeeld als sprei voor op bed, of een knuffeldeken voor een dementerende ouder.
Een trui, jas, jurk, tas, : U kiest zelf welke kleding, en welke delen van de kleding, u verwerkt wilt hebben in de deken. Gecombineerd met ritsen, knopen en andere speciale materialen wordt het een bijzonder aandenken.

 

Deken met een verhaal

Door een deken te maken van kleding en andere stoffen die herinneren aan de overledene, wordt het een heel speciale deken. We kunnen er letters in verwerken, of speciale vormen, zoals een hart. Een ‘deken met een verhaal’ dus! Dat maakt elke deken uniek en heel speciaal als herinnering aan de overledene.

Voorbeelden herinneringsdekens

Hoe werkt het

Als u een herinneringsdeken wilt laten maken bij Elliz in Company, dan maken we een afspraak om de wensen te bespreken.
Wij verwerken de aangeleverde materialen tot één geheel, en vullen dat waar nodig aan met een basisstof. We vullen de deken met fiberfill en stikken de naden plat door, zodat er een patchwork ontstaat. De stof voor de onderkant van de deken kiest u uiteraard zelf.

Kosten herinneringsdeken

De richtprijs voor een herinneringsdekens is € 75 per vierkante meter.

 

Elliz in Company – Zaltbommel

Elliz in Company is een sociaal naaiatelier, gevestigd in de binnenstad van Zaltbommel. Elliz in Company is een kleurrijke, sociale, innovatieve plek, waar met liefde, creativiteit en bevlogenheid samengewerkt wordt. Of het nu is om de taal te leren, een vak te leren, of om anderen te ontmoeten: dat is waar Elliz in Company verbindt!