Naailes voor beginners in Zaltbommel

Speciaal voor mensen zonder ervaring kun je aansluiten bij een naaicursus voor beginners.
In de naaicursus voor beginners komt alle basiskennis aan bod: patronen leren lezen en overnemen, patronen aanpassen aan je eigen maat, patronen uit de stof knippen, leren omgaan met je naaimachine, het in elkaar zetten van je kledingstuk, ritssluitingen inzetten, enz.
In de naaicursus voor beginners kan je de perfecte rok maken en dat op jouw lichaam en in jouw smaak. Als beginner krijg je per les uitleg. Je kan in je eigen tempo te werk gaan.

Inhoud naaicursus voor beginners

De opbouw van de cursus is bij benadering als volgt (volgorde kan afwijken, maar inhoud blijft gelijk):

  1. Patroon uitkiezen geschikt voor beginners: een A-lijn rokje. We leren je hoe je je eigen maten moet opnemen en hoe je het patroon kunt overnemen van het raderblad. Je leert technieken om de patronen op jouw maat te maken. Op deze manier krijg je meer inzicht over hoe kleding in elkaar zit en leer je sneller zelfstandiger te werken. Tijdens de eerste les adviseren we je over de stofkeuze en leggen de voor- en nadelen van materialen uit. Na les 1 kan je zelf op pad om de stof uit te kiezen.
  2. Verder uitwerken van patroon en stoflegging. Veel mensen hebben geen standaard maten, bijvoorbeeld bij de heupen maat 40 en bij de buste maat 38. Ook hebben mensen een kortere of langere rug dan standaard, of lange of korte benen. Heel normaal allemaal, en gelukkig kunnen wij je leren hoe je dit aanpast in je patroon! Knippen, plakken en puzzelen maar! Als het patroon helemaal goed is gaan we het op de stof leggen en knippen. We leren je hoe je ‘knipvoorbeelden’ kunt lezen om je patroondelen zo efficiënt mogelijk op de stof te leggen. Ook termen als ‘recht van draad’ en zomen aantekenen kan je na deze les toepassen. Sommige mensen hebben 2 lessen nodig voor dit onderdeel als je veel moet aanpassen aan je patroon.
  3. Leren omgaan met de naaimachine. In deze les leer je het inrijgen van de naaimachine, draad op het spoeltje zetten, de juiste spanning instellen van de machine, aan- en afhechten, rechtdoor en in bochtjes naaien. Zigzag steek en rechte steek leer je gebruiken. Als je het al aandurft kan je beginnen met je patroondelen in elkaar te zetten.
  4. Je kledingstuk in elkaar zetten. Bij het in elkaar zetten van de kleding komen een aantal vaardigheden van pas die steeds terug komen. Je leert deze vaardigheden te doorzien, en hierdoor doe je snel ervaring op. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw specifieke vragen. Als je een werkstuk met een rits hebt uitgekozen leren we je deze natuurlijk er op een goede manier er in te zetten.
Na deze cursus kan je doorgaan met het volgen van naailessen voor gevorderden. Omdat je persoonlijk begeleid wordt kunnen er verschillende niveaus in één les naast elkaar werken. Er kunnen max. 6 mensen meedoen per groep.

Kosten naailes beginners in Zaltbommel:

€ 20 per les van 2 uur
€ 140 voor 8 lessen van 2 uur
Dinsdag of donderdag: 19u30-21u30 –  1x per 2 weken

 

Aanmelden & informatie