Twee jaar geleden, tijdens de voltooiing van een Snoet beer voor “Samen loop voor hoop”, wist Elze Frie haar talent te ontdekken door een glimlach op het gezicht van mensen te toveren. Veel mensen hebben haar geholpen vanwege dit talent. Die fantastische mensen die Elze hebben geholpen, voltooien de missie van achthonderd beren met veel liefde. Dat deed haar denken aan een fabriek voor het maken van glimlachen! Op dat moment, toen ze eraan dacht deze fabriek te ontwikkelen, ontstond er een wolk naast haar hoofd. Binnenin de wolk was een plek waar veel gelukkige mensen aanwezig waren. Waar Nour zich van journalist tot strijk expert, zag ze een hoed achter een naaimachine zitten en met het garen spelen. Ook zag ze een plek waar iedereen welkom is. Ze droomde van een vrijwilligersorganisatie waar veel diverse mensen komen om met elkaar te praten, ontmoeten en plezier hebben, een plek voor iedereen die zijn geest wil vernieuwen en ontwikkelen. Voor iedereen die zijn hoop op leven terugwint … zo is Elliz in Company geboren.

Ze liet haar idee niet bij die wolk van dromen blijven. Ze was in staat om het te realiseren nadat ze gezelschap kreeg van grote vrienden zoals: de van Voorden stichting, Pink, Henry Peter, Sjef en Pim. Die vrienden geloofden en geloven nog steeds in haar idee en de boodschap van de stichting die Elze met hen opstart.
Verschillende klanten die in de ideeën van Elliz in Company geloofden, kwamen met hun opdracht. Ze steunen het idee om hun producten te laten maken door vrijwilligers die het met plezier doen en graag nuttig bezig zijn en zo iets voor de maatschappij doen. Ze proberen deze missies uit te voeren als professionals, we oefenen aan onze techniek. Zoals boodschappentassen, decoratieve vlaggen, dekbedovertrekken en kussens.

In het begin kreeg het bedrijf wat geld om naaimachines te kopen. Maar Elliz in Company verwelkomde ook mensen die behoeften hadden aan een warme plek. Bijvoorbeeld: “Cock”, toen hij voor de eerste keer bij Elliz in Company binnenkwam, liep hij mopperend rond en zei toen: “Ik kan niet naaien!” Nu zijn wij iedere dag afhankelijk van Cock om de naaitaken te volbrengen. Hij werd in korte tijd een lachende naaier. Tineke heeft herhaaldelijk geroepen dat het tekenen van een glimlach op Cock’s gezicht meer tijd en moeite kostte dan hem te trainen in het naaien!

Elliz in Company werkt het liefst aan eigen projecten, zo heeft het super warme deken project haar beroemd gemaakt in de Bommelerwaard. Velen handen breien lapjes van 30 x 30 cm, tot warme dekens. Dit project vond plaats in verschillende huizen en verwierf het enthousiasme en de sympathie van veel aardige vrouwen. Elliz in Company is trots om deze prachtige dekens te mogen presenteren tijdens haar officiële opening op 16 december.

De stichting heeft sinds het begin vele obstakels doorgemaakt. Elliz in Company bedankt alle vrijwilligers, loyale vrienden, klanten, bedrijven, organisaties, overheden en bestuurders die haar ondersteunen en de soms moeilijke taken uitvoeren.
Elliz in Company is volop in ontwikkeling, er zijn altijd meer woorden om te zeggen, meer fijne momenten en glimlachen die we allemaal delen. Er is veel dankbaarheid voor de vele die naast Elliz in Company staan. Er is veel trots op wie Elliz in Company heeft gemaakt tot wat we nu zijn. Er zijn altijd meer kussen en groeten van alle Ellizers uit Zaltbommel .. voor jou.