Je kunt een deel van je jeans in een kussen of bv. als stoelbekleding terug zien. Dit romantische idee is bedacht om je spijkerbroek onsterfelijk te maken door Elliz in Company. als een van haar wonderen.

Wij hingen een oude postzak op bij de ingang van ons atelier, waar voorbijgangers hun oude spijkerbroek in doen.

Vind je het een leuk idee?

Het proces is heel eenvoudig; plaats een inzamelbak met verzoek “doneer hier je oude spijkerbroek” bij de ingang van het bedrijf waar jij werkt. Leg je spijkerbroek in de bak en bel ons als de bak vol is. Wij zullen ervoor zorgen dat jouw spijkerbroek met zijn metgezellen naar de dichtstbijzijnde schaar bij Elliz in Company gaat.

Cock maakt spijkerstofAlle mensen bij Elliz in Company helpen bij het knippen van vierkante lappen, daarna maakt Cock een lange rij van deze jeansvierkanten. Haitam naait de repen aan elkaar om een grote lap spijkerpatchstof te vormen. Door je jeans te recyclen, zijn we lief voor het milieu en creëren we de glimlach van Cock. Wij bij Elliz in Company hebben die glimlach hard nodig.

Je kunt zo’n bak al op verschillende plaatsen in de regio vinden. De eerste bakken werden geplaatst door vrienden: zoals Menzis en villa Verboven, om ons te helpen recyclen.

We zouden graag willen dat je dit idee met ons deelt door je jeans te doneren, maar vergeet niet om je zakken te controleren. Toen Tineke haar oude jeans schonk, zat er nog kinderchocolade in de broekzak, Nour heeft het opgegeten! Tineke is tot nu toe nog steeds op zoek haar chocolade verassingsei.