Ontmoeten, samen doen, samen plezier hebben, van elkaar leren, aandacht voor elkaar, creatief bezig zijn, Nederlands oefenen, een prachtig ambacht leren en zelfvertrouwen opbouwen. Dit zijn de belangrijkste elementen van het Super warme dekenproject. Jong en oud, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen zijn allemaal van harte welkom om mee te doen met dit project.

Hoe gaat we dit doen?
Het project bestaat uit drie onderdelen die elkaar versterken.

  1. Handwerken bij Elliz in Company
    Op de locatie van Elliz in Company gaan gedurende de actiemaand (oktober 2017) inwoners uit de Bommelerwaard lapjes van 30 x 30 cm. breien of haken. Zij leren dit, indien nodig, van ervaren handwerksters, vaak oudere dames die met veel plezier als vrijwilliger dit oude ambacht overdragen. De lapjes worden vervolgens tot een prachtige gevoerde deken genaaid.
  2. Handwerken in de regio
    Dezelfde activiteiten als bij Elliz in Company vinden in de actiemaand op nog twee locaties in de regio Bommelerwaard plaats. Doel is om jong en oud in de Bommelerwaard zoveel mogelijk te betrekken bij dit project, zodat men mensen leert kennen in de buurt.
  3. Participatieproject in de regio Bommelerwaard
    Via de regionale media, social media en een poster/flyercampagne wordt opgeroepen om (thuis, op school, clubs etc.) gedurende de actieperiode ook een lapje te breien. Jong en oud, iedereen mag meedoen! Brei- en haakinstructie vindt men via dezelfde media en inleveren van de lapjes kan bij Elliz in company.

Het project wordt afgesloten met een hartverwarmend breifestival bij Elliz in Company dat mensen met elkaar verbindt. Daar worden alle super warme dekens tentoongesteld en geveild en weggegeven aan hen die het nodig hebben. De helft van de opbrengst gaat naar kinderen die waar ook ter wereld in nood zijn en een “warme deken “kunnen gebruiken. De andere helft wordt geïnvesteerd in het voortzetten van activiteiten van Elliz in Company in de Bommelerwaard na de actieperiode.

Wie een deken koopt, krijgt er een mooie boodschap bij: in deze deken zijn vele mensen met elkaar verbonden. Ze is ook met hart en ziel gemaakt voor iemand die een ‘super warme deken’ kan gebruiken. Dus… als je de deken zelf niet zo nodig hebt; geef haar weg of leen haar uit. Daarmee is de cirkel van verbinding rond.

Duurzaam met aandacht voor het materiaal

Elliz in Company heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en werkt bij voorkeur met gerecycled materiaal. Voor dit project geldt dit zeker. Veel mensen hebben nog ongebruikte of restanten bollen wol die nu kunnen worden gebruikt voor de super warme dekens.

Heeft u nog restanten wol? Iedereen is van harte uitgenodigd deze te doneren voor dit project! Vast dank daarvoor!

 

BREI INSTRUCTIE   ‘Super-Warme-Deken-Project’

Wat hebben we nodig?
Breipennen in diverse dikten, van 3,5 tot 5, met bijpassende wol

Wat gaan we breien?
Lapjes van 30 x 30 cm

Tips:

Hoe gaan we ze breien:

In ribbelsteek (recht heen en recht terug), maar ook andere steken binnen het vierkant mogen! Maar de buitenrand moet dan wel in ribbelsteek van minstens 3 cm breed rondom zijn, om omkrullen te voorkomen. In verband met de gewenste dikte van het lapje wordt geadviseerd met naalden 3,5 tot max. 5 te breien met daarbij behorende wol.

Uiteindelijk worden alle lapjes verzameld en aan elkaar gezet tot een deken van 150 x 180 cm.

VEEL BREIPLEZIER !!

Houdt onze website, facebook en lokale media in de gaten voor nieuwe informatie over het Super Warme deken Project!