Voor een warme winter besloot Elliz in Company om met verschillende schapen samen te werken. Om wollen kleding te gaan vormen door een geweldig team bestaande uit Elze, Chrisje, Dieneke en Pink.
Schapenwol wolvilt zaltbommel

Vilten is een oude techniek die vrouwen vroeger deden om warme weefsels van wol te maken. Als je die lap vasthoudt, voel je de behaaglijkheid van de kachel en daarnaast een kop hete thee.
Het proces van vilten, zoals Chrisje tegen Belainesh zei, is om lange strengen wol te plukken en ze met water en zeep nat te maken. Belainesh gaat die stukjes die zij heeft geplukt op elkaar leggen, totdat het een complex net van wol wordt. Dan wikkelt zij dit pakketje in de zak met bubbels en dan moet ze wrijven en daarna de zak met wol rollen. De wol moet in alle fases nat zijn totdat de rollen opgedroogd zijn. Daarna zal Elliz in Company grote wollen lappen hebben die Chrisje lieten slapen toen ze erover sprak met Belainesh. Belainesh was waker; zei keek verlekkerd naar een broodje op tafel!
Elliz in Company zal kussens gaan maken van dit materiaal. Dan zullen we zien wat het geweldige team voor ons kan maken in de komende weken.

SchapenwolWe hebben elk stuk wol nodig dat je niet nodig hebt. Als u een schaap kent dat zijn wol niet nodig heeft, kunt u hem onze e-mail sturen om met ons te communiceren. Wij zorgen voor de rest. Als je veel wol hebt en je weet niet waar je het moet bewaren, kun je het aan ons geven en zijn daar heel blij mee. We wachten op je om de winter warmer met ons te maken door je wol te doneren.