Ons verhaal

Het kan iedereen gebeuren: de aansluiting kwijtraken, door ziekte, door (mantel)zorg of andere omstandigheden. Met de juiste begeleiding hervinden onze deelnemers hun eigenwaarde en pakken ze het roer van hun leven weer over.

Wij kiezen er bewust voor om persoonlijke producten van dierbaar textiel te maken met deze mensen. Want als je een bijzonder product maakt waar een ander echt heel blij van wordt, dan groeit dat gevoel van eigenwaarde ook steeds een beetje mee. En wat is er nou fijner dan een ander blij maken?

Ik geloof dat er voor iedereen in de Bommelerwaard en Rivierenland een waardevolle plek is onze maatschappij.

 

Elze Frie – juni 2021

Onze werkplaats en winkel

Elliz in Company is ontstaan in 2015, uit een pop-up naaiatelier waar knuffels genaaid werden in opdracht van de Rotary Zaltbommel ten bate van de Samenloop voor Hoop (KWF). Onder de bezielende begeleiding van Elze Frie en met hulp van vele vrijwilligers is dit pop-up atelier uitgegroeid tot een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om mee te doen. Met motivatie en een unieke werkwijze worden mensen met afstand, mensen met mogelijkheden.

Wij zijn een kleurrijke en duurzame sociale onderneming in Zaltbommel. In onze textielwerkplaats werken mensen, die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren, aan bijzondere producten en aan zichzelf. Door het leren werken aan betekenisvolle producten, zoals herinneringsdekens en troostknuffels, en het stellen van persoonlijke leerdoelen, proberen wij de eigenwaarde van onze makers te vergroten. Met aandacht, geduld en doelgerichtheid werken we samen om mensen eerst tot zichzelf en vervolgens tot ontplooiing te laten komen. Met als uiteindelijke doel een kwalitatief hoogwaardig en persoonlijk product voor de klant en een duurzame plek in de maatschappij en/of arbeidsmarkt voor de maker.

diannetest

Online kijkje in ons atelier

Ons team

Bij Elliz in Company zijn we allemaal onderdeel van het team. Vrijwilligers, deelnemers en de leiding werken, lachen en drinken samen koffie. Iedereen heeft talent en dat zetten we in zodat iedereen aan bod komt. Elze, Anske en Wilma sturen aan. Yda werkt op de administratie. En wat zouden we zijn zonder onze vrijwilligers Ella en Pink die al zo lang bij ons werken?

Gemiddeld werken er 10 vrijwilligers op de werkvloer mee en komen er wekelijks 20 tot 30 deelnemers. Het 4-koppige actieve en betrokken bestuur is voor ons heel belangrijk, net als alle vrijwilligers die ons met regelmaat ondersteunen op andere gebieden, zoals marketing, coaching, website, teksten, fotografie, financiën, geveltuintje, organisatorische zaken en nog veel meer.

We zijn dankbaar voor zoveel support!

Reitegratie werkplaats stoffentafel

 Bestel je maatwerk product in 3 stappen

Naast de standaard producten die onze makers met veel plezier maken, kun je ook een heel eigen knuffel bedenken. We ontwerpen deze dan samen en maken de knuffel van het dierbaar textiel dat je ons aanlevert.

Help een kind: doneer een knuffel!

Met jouw donatie maak je het mogelijk om een persoonlijke knuffel te maken voor kinderen die het nodig hebben. Kinderen die tijdelijk een naaste moeten missen, door werk of andere bijzondere omstandigheden. Of definitief afscheid hebben moeten nemen van iemand.

Op dit moment doet Elliz in Company mee met een bijzonder project van Exodus Nederland. We maken knuffels met en voor kinderen van gedetineerden die hun ouder vaak langere tijd moeten missen. Met jouw steun maken we een bijzonder product, waar niet alleen de kinderen maar ook de makers blij van worden.

678 mensen gingen je voor

knuffels

mensen actief geweest

knuffel specials in samenwerking met Exodus Nederland

meter vlaggenlijnen


tassen

Projecten waar we trots op zijn

Op weg naar werk… met Deveney!

Op weg naar werk… met Deveney!

door Anske van den Dool | EIC-werkvloerbegeleider Zes maanden geleden zat een gemotiveerde jongedame met grote donkere ogen, een sprekende lach en...

Lees meer