Kinderkamer Project

Kinderkamerproject situatie na

Voor ieder kind is veiligheid een basisbehoefte. Soms is de situatie door omstandigheden zo dat je geen eigen veilig plekje hebt. Daar willen we wat aan doen.

In april 2017 zijn we gestart met het kinderkamerproject. Dit project geeft kinderen een kans op een eigen veilige plek. De kinderen die hiervoor in aanmerking komen mogen zelf meedenken in het ontwerp. Het bedrijf Nofruit uit Vught kwam met het Kinderkameridee naar Elliz in Company waar het project nu wordt gecoördineerd en uitgevoerd door vrijwilligers bij Elliz in Company onder leiding van Leny Merks.

Voor wie en door wie?

Armoede in Nederland komt veel vaker voor dan dat we denken. Ook in de Bommelerwaard is het probleem verstopt aanwezig. Een gezin wat armoede kent heeft vaak meerdere problemen. Mede veroorzaakt door het gebrek aan voldoende inkomsten. Schaamte voor de situatie waarin men zich bevindt bij armoedeproblematiek zorgt ervoor dat het lastig is kinderen op te sporen die zo’n kamertje heel hard nodig zouden kunnen hebben.

In samenwerking met verschillende organisaties in de Bommelerwaard (de Brede beweging voor Armoede, de Voedselbank, Brenda’s winkeltje) bekijken we hoe en wie, we met uiterste zorgvuldigheid, kunnen benaderen voor dit project.

 

Pilot

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het eerste kamertje. De bouwtekeningen zijn gemaakt en het interieur is ontworpen. Het bedrijf Nofruit financiert deze pilot. Het bedrijf Middelkoop uit Zaltbommel sponsort in de aanschaf van benodigdheden. Beddengoed, gordijnen, knuffels, kussens wordt gemaakt bij Elliz in Company. Een aantal heren timmeren het bed-huisje (in dit geval) in elkaar.

 

Toekomst

Graag zouden we meer kinderen van zo’n superplekje voorzien. We willen organisaties, bedrijven en de gemeenten in de Bommelerwaard benaderen om mee te denken over financiering van dit project.