Knoopjesproject

Maaike Spijkerman en Gonneke Verschoor

Het knoopjesproject; een sociaal kunst project in de Bommelerwaard waar duizenden knoopjes en verhalen in verwerkt worden!

Voor een sociaal kunstproject in samenwerking met kunstenares Gonneke Verschoor wordt iedereen in de Bommelerwaard uitgenodigd om knoopjes te komen brengen met een verhaal. Achter elke knoop kan een verhaal schuil gaan waardoor een knoop er ineens heel anders uitziet!

 

Mispelbloem, Karrenwiel en de Waal

De knopen worden op banieren genaaid op verschillende vormen. Elke banier vertegenwoordigt één thema. De eerste banier vertegenwoordigd de Mispelbloem die veel voorkomt in de Bommelerwaard. Vervolgens hebben we het Karrenwiel, deze staat voor het handwerk dat wij hier bij Elliz in Company

Knoopjesproject

doen. Ook wordt de Waal vertegenwoordigd op één van de banieren. Tevens is er één banier met lege vierkanten, hierop kunnen de mensen hun fantasie de vrije loop laten. Tijdens het aannaaien van de knopen hopen we op leuke ontmoetingen en gesprekken met elkaar. De verhalen achter de knopen worden verzameld en opgeschreven.

Kunstenares Gonneke Verschoor en Elliz in Company werken samen aan dit sociale kunstwerk. De projectleiding is in handen van studente vormgeving Maaike Spijkerman van het Sint Lucas te Boxtel. Ze loopt stage bij Elliz in Company en studeert af met het knoopjesproject als Meesterproef.

Meedoen?

Mensen die hun knopen willen komen brengen en/of mee willen werken aan het bevestigen van de knopen op de banieren zijn welkom tijdens de openingstijden. Van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur.

De knoopinname stop op 1 mei. Op 6 juni 2018 is de feestelijke onthulling van het knoopjes project. De banieren zijn de hele zomer te bewonderen bij Elliz in Company.