Onze werkwijze is er in eerste instantie op gericht dat mensen zich welkom en veilig voelen. Dat ze gaan ervaren dat ze gewoon mogen zijn en dat ze daarmee een bijdrage leveren. De ontspanning en het gevoel van eigenwaarde wat daardoor ontstaat is onontbeerlijk voor het zetten van eventuele vervolgstappen als taal leren, nieuwe vaardigheden aanleren en een motivatie vinden weer aan de slag te gaan met het positief invullen van het leven.

 

Wat doen we?

 

Integreren

Mensen van buitenlandse komaf  bieden we de gelegenheid op een laagdrempelige manier de normen en waarden zoals we die kennen in Nederlandse maatschappij zich meer eigen te maken.
We stimuleren hen in het spreken van de Nederlandse taal tijdens het werken en laten hen kennismaken met de werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden zoals we het gewend zijn in Nederland.
Het zijn belangrijke stappen die gezet moeten worden richting integratie in de Nederlandse maatschappij maar ook richting arbeid. Zonder dat het in eerste instantie ons doel was zijn er toch al meerdere vluchtelingen uitgestroomd naar betaalde arbeid via ons netwerk.

 

Ontmoeten

De ander ontmoeten is superleuk. Ieder mens is uniek en het is elke keer weer een verassing om te ontdekken wie iemand is. Talenten maar ook angsten zijn verschillend bij iedereen en tegelijkertijd kennen we het allemaal.
Door het samen werken is het wat makkelijker een ander te leren kennen. Naarmate mensen vaker komen ontstaan er verbindingen met anderen en zo ontstaat er een plek waar je je thuis voelt, waar je erbij hoort.

Vriendschappen ontstaan, netwerken kunnen worden opgebouwd en we vormen met zijn allen een soort familie. Nour Ajoum, een Syrische journalist heeft het mooi verwoord in een nieuwsbrief die hij schreef voor Elliz in Company.

 

Oefenen

Alle nieuwe kennis moet je oefenen wil je het eigen kunnen maken. Dat geld voor ons allemaal.
Textiele vaardigheden zoals naaien, weven, vilten, knippen, spelden maar ook Nederlandse taal, op tijd komen, omgangsvormen aanleren en koffie zetten, je leert het steeds beter door het veel te oefenen. Door het samen met elkaar te doen in een ontspannen sfeer wordt het leuker en daardoor wat makkelijker.

 

Stage lopen

Onder begeleiding maken stagiaires kennis met het werk bij Elliz in Company. We bieden de mogelijkheid praktijkkennis op doen gericht op je opleiding en opdrachten van school uit te voeren. Jezelf leren kennen op de werkvloer maar ook een hele diverse groep mensen leren kennen is behalve leerzaam ook heel erg leuk. En wij zijn steeds weer benieuwd naar  wat we van de stagiaires kunnen leren!

 

Re-integreren

Ontdooien, ontplooien en vanuit je talenten  op weg naar werk.
In overleg met de verwijzer maken we gezamenlijk een plan op maat. De werkzaamheden en de aanwezigheid op de werkvloer worden ingevuld naar belastbaarheid en steeds geëvalueerd.

 

 

 

 

 

 

 

Workshops & naailessen

Of je nu een beginner bent, of toe bent aan wat ingewikkelders: bij Elliz in Company kan iedereen terecht voor naailes!We bieden de volgende lessen/workshops (klik op de link voor meer informatie en voor aanmelden);

[formulier onderwerp=”Naailes & Workshops”]